Alarmant! Cariera, cauza de infertilitate non-medicala numarul 1! Ce recomanda medicii femeii moderne

Cariera,-cauza-de-infertilitate-non-medicala-numarul-1

Din ce in ce mai multe femei se axeaza mai degraba pe cariera decat pe familie, in era noastra, lucru care se poate vedea si in studiile pentru evidenta populatiei.

Specialistii avertizeaza faptul ca varsta la care persoanele de sex feminin aleg sa devina mame este din ce in ce mai inaintata ceea ce face ca femeia sa poata ramana insarcinata pe cale normala destul de greu.

Dupa 30 de ani incepe un declin usor al fertilitatii, ovulele imbatranesc si fertilizeaza mai greu, dupa 35 lucrurile devin din ce in ce mai dificile, iar dupa 40 de ani fertilitatea unei femei scade abrupt.

”Cele mai multe dintre pacientele care imi trec pragul cabinetului au peste 35 de ani. in momentul de fata, cariera este cauza de infertilitate non-medicala numarul 1 in randul femeilor. si este bine sa se stie ca, dupa 35 de ani, o sarcina pe cale naturala de poate obtine din ce in ce mai greu.

Fertilitatea femeii depinde foarte mult de varsta, de aceea ar fi bine ca la 30 de ani femeile sa aiba deja un copil. Cariera si postura de mama nu se exclud, se pot face la fel de bine amandoua.

Dar sa ajungi la 35-40 de ani si sa constati ca nu mai poti avea copii e un lucru trist si, uneori, ireversibil”, spune Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in infertilitate, conform Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *