Consumati zilnic doi litri de lichide. Consumati fructe si legume proaspete

consum-sanatos-de-fructe-si-lichide

Stomacul nostru este un minivulcan,ce trebuie permanent tinut in stare calma. Acest lucru,deosebit de important,mai ales pentru cei cu tendinte de hiperaciditate,trebuie avut permanent in atentie  si pe parcursul intregii zile,uneori si noptile,cand ne trezim,din diverse motive,este bine sa luam cate o gura-doua de apa sau orice alt lichid,neacid si  lipsit de gaze. De mare ajutor sunt consumarea fructelor,in stare naturala:mere,struguri,prune,portocale,chiwi,greifruit,pere,etc.

Fructe care te ajuta

Merele: contin 80-90% apa.Sunt componentele oricarei diete ce combate tendintele de ingrasare sau obezitatea.Marul te tine departe de medic.Zilnic consumati 2-3 mere.Personal consum cel putin douazeci,din specia Jonatan,cele mai mici si mai ieftine,pe care le storc,impreuna cu o cantitate de morcov  egala si fac un suc delicios,in cate doua cani,de o jumatate de litru fiecare,eu consumand o cana iar sotia pe cealalta.De regula,dimineata,pe stomacul gol.Cojile de mar,le pun in ceainic si,dupa o fierbere usoara si racirea corespunzatoare,bem treptat lichidul obtinut,bogat in vitamine,nutrienti,cu efect diuretic.

Prunele: sunt benefice in tensiunea arteriala,micsoreaza concentratia colesterolului din sange,au o buna actiune asupra sistemului nervos.Au efect laxativ.Se prepara gemuri,folositoare toata iarna si din prunele uscate se face un compot minunat,folosit ca desert oricand.

Perele: jambon sau pergamute,sunt deosebit de gustoase,dulci si zemoase.Se consuma toamna,deoarece au o perioada scurta de pastrare in stare naturala.Au efect laxativ.Italienii prepara un nectar din pere,deosebit de gustos,aflat si la noi pe piata.Este cam prea dulce.Ne intrebam ,de ce nu mai putem produce si noi asemenea nectaruri?Perele,caisele,piersicile se trec repede,si pot fi trecute sub forma de nectar si consumate pe tot parcursul anului,fara a mai fi obligati la importuri suplimentare nejustificate,din moment ce si la noi se produc din belsug asemenea fructe.

Strugurii: sunt o bogatie  a culturilor fructifere de toamna.Sunt izvor de sanatate,alaturi de celelate fructe.O cura de struguri toamna este binevenita.Din pacate,si strugurii se trec relativ repede,drept urmare avand trecerea lor in vinificatie.Strugurii consumati cu coaja sunt plini de fitonutrienti,contin multa apa,zaharuri,etc. Doar consumand suficienta apa plata si fructe,ne asiguram sanatatea,longevitatea,supletea,satarea de bine,tonusul de viata.Se consuma preponderent la prima ora si sub forma unor gustari intre mese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *