Drumul Vinului

Drumul-Vinului

Anual, la Urlati, se organizeaza concursul de MTB „Maratonul Vinului”, care o ia printre dealurile, podgoriile şi cramele din zonă. Ce-i fain la concursurile astea, ii ca deschid cai spre locuri fascinante. Asa ca daca vrei sa descoperi zone faine, poteci memorabile cauta un traseu de MTB sau de alergare montana, descarca-ti aplicatia pe GPS sau urmareste marcajele de dupa concus si o sa ai o zi geniala.

Metoda asta am descoperit-o participand la concursuri de alergare montana. Ce ma incanta pe mine cel mai tare la consursurile astea, erau traseele. Eram atat de fascinata de minunatiile peisagistice incat uneori renuntam sa mai alerg iar alteori cu atat prindeam mai mult elan. In timp, am inceput sa savurez aceste trasee mai in tihna si sa le vizitez dupa concursuri, mai in detaliu, in liniste si pace.

Ziua de duminica am dedicat-o unui astfel de traseu. „Drumul Vinului” ne-a purtat printre vita de vie, fazani, macadam si poteci. Traseul de la „Maratonul Vinului” este unul usor, pe care orcine il poate parcurge, ca sa nu mai zic ca are doar 18 km o singura bucla.

La inceput urci continuu, dar nu-i un urcus devastator. Apoi urmeaza o coborare foarte faina. As zice ca prima parte –i numai urcus , iar a doua-i numa coborare. Jumatate si-o jumatate.

Dupa ce termini traseul ar fi fain sa dai si pe la Conacul Bellu din Urlati, in felul acesta faci o tura ciclo-culturala. Noi am ratat momentul cultural desi era pe lista. O ploaie zdravana ne-a stat in cale pe motiv sa revenim si cu alta ocazie.

Toata zona „Drumul Vinului”  este superba pentru ture de bicla, din care noi n-am parcurs decat o bucatica, cu promisiunea ca o sa mai dam p-acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *