Cum ne hranim pentru un tranzit regulat?

mancare-pentru-tranzit

Este cunoscut faptul ca avem probleme in aceasta privinta, desi multi le neglijam, considerandu-le lipsite de importanta. Organismul trebuie sa fie bine reglat astfel incat sa functioneze asemeni unui ceasornic elvetian, intocmai si la timp.

Depinde numai de fiecare dintre noi acest lucru.In fiecare zi trebuie sa avem in minte si sa respectam o schema alimentara optima si de mult stabilita.

Incepe ziua cu fructe si sucuri pentru a usura degajarea intestinului. Nu pleci de acasa pana nu-ti asiguri acest lucru si continui sa consumi lichide pana obtii ce este absolut necesar si zilnic. Orice trecere peste acest aspect provoaca probleme, legate de un intestin lenes, care conduce la intrarea in degradare a materialelor neeliminate la timp, cu consecinte degenerative. Doar dupa curatire, poti trece la alimentatia zilei curente.

Ce consuma femeile pentru un tranzit mai bun?

Femeile in special consuma produse patisate,dulci,ce ingreuneaza digestia,motiv pentru care sunt primele care sufera de lipsa scaunului zilnic.Consumul de fibre,de legume in cantitati considerabile,de salate sunt singurele materiale de balast,indispensabile pentru un tranzit bun si constant. Painea trebuie sa fie integrala si consumata in cantitati reduse. Zaharul trebuie inlocuit cu fructoza, stafide, curmale, afine, mere, portocale, mandarine, greifruit, prune, pere, lamaie etc.

Consumul exagerat de carne este principalul pericol pentru blocarea tranzitului.O friptura nu trebuie sa fie mai mare decat marimea unei palme.Garniturile trebuie sa constitue baza alimentatiei. Obezii de la consumul exagerat de proteine se formeaza. Masura trebuie in toate si mai ales in alimentatie. Este greu sa calculezi permanent caloriile consumate, dar poti aproxima oricand acest lucru,tinand in minte faptul ca nu ai de ce sa consumi mai mult de1500 calorii,daca esti femeie si doua mii ca barbat. Mananca pana te simti usor. Este preferabil sa simti o usoara insatietate.Nu turna in tine diverse bauturi,ca intr-un butoi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *