Ce este obezitatea?

obezitatea

Obezitatea este o afectiune in urma careia s-a depus grasime in jurul abdomenului,a fost declarata boala si este o tulburare de nutritie.

Pentru combaterea ei fa exercitii care vizeaza muschii abdominali si cel mai indicat ar fi sa ai o bicicleta ergonomica in casa sau un abonament la salile de fitnes.Durata exercitiilor pentru pierderea in greutate,in special a grasimii de pe burta trebuie sa fie zilnic de minim 20-30 de minute.Danseaza apoi de pe muzica si completeaza cu exercitiile de la orele de sport din scoala.Te vei simti minunat in doar cateva zile!Exercitiile nu trebuie sa inceteze pana nu apare transpiratia,dovada efortului si a consumului suplimentar de calorii.Bea din cand in cand cate o gura de apa ,astfel ca in total sa fie intre 1,5-2 litri pe zi,in functie de nevoile organismului si de transpiratie.

Toate studiile au demonstrat ca,atunci cand facem miscare”hormonii fericirii isi fac aparitia”. Atentie la circumferinta taliei!La femei ea trebuie sa fie neaparat sub 85 de centimetri iar la barbati-sub 100 de centimetri,pentru a evita riscul aparitiei bolilor cardiovasculare,a diabetului sau a tensiunii . Este total inestetic aspectul de varcolaci de pe burta,ei trebuind dizolvati de urgenta de catre noi,imediat ce apar. Caloriile consumate trebuiesc arse in cursul aceleiasi zile,altfel surplusul  se depune.Cei care au viata sedentara, cu atat mai mult sunt obligati sa faca miscare zilnica.Nu uitati de mersul pe jos.

Nu neglija sportul si miscarea

Am intalnit recent un om, de opzeci de ani, care are un moral excelent,spune ca nu sufera de nimic si nu-si face probleme de viitor.

Care este secretul sanatatii sale?

Sportul. Se afla zilnic in natura ,circa patru ore.In tot acest timp face miscare si uneori se aseaza  pe banci,spre a se odihni si a discuta cu cei pe care-i intalneste. Cand vremea este buna,se urca pe bicicleta si face in jurul a saizeci de kilometri,  prin satele invecinate capitalei,cu circulatie mai putina.Iubeste sa faca turul lacului Herastrau,unde sunt multi straini care alearga.

Nu-si face probleme de bani si nici nu vrea sa acumuleze.Nu se intereseaza in mod special de politica si cauta sa fie cat mai putin stresat. Exercitiile de dimineata,dusul zilnic,miscarea ,hrana ponderata,somnul dupa necesitati,evitarea stresului,etc. sunt masuri zilnice de intarire a organismului propriu.

Suntem stapanii sanatatii noastre

Am doi cunoscuti,intalniti adesea in peregrinarile lor zilnice,cu toiagul in mana,masurand parca lungimea trotuarelor orasului.Au peste nouazeci de ani,sunt iesiti din iarna  din anul acesta si nu se gandesc sa incline steagul in lupta cu viata.Cand imi intind mana,observ ca au putere in brat si ma privesc in ochi.Unul dintre ei,pe numeRadion,a fost coleg de scoala primara cu regele Mihai,cu care se intrece, de la distanta,pe longevitate.Locuieste singur,isi prepara hrana, are o privire senina si optimista in ochii sai albastrii si frumosi ca cerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *