Doriti sa va mariti sansele de angajare? Puteti urma un curs de calculatoare!

Un nou program de formare este adresat femeilor care se afla in cautarea unui loc de munca.

SIVECO Romania S.A., Beneficiar in cadrul proiectului « Sanse egale pentru cariere de succes », POSDRU/97/6.3/S/64237, pune la dispozitia grupului tinta - alcatuit in exclusivitate din femei - un curs gratuit de calificare de nivel 2, in domeniul IT, pentru calificarea « Operator introducere, validare si prelucrare date»

Avand in vedere faptul ca pana la acest moment proiectul s-a bucurat de un mare interes in zona Bucuresti – Ilfov, aceasta regiune a fost selectata ca gazda a cursului mai sus mentionat.

Cursul se va organiza in orasul Bucuresti, in cadrul a 3 grupe de lucru cu sesiuni paralele. Fiecare grupa va fi alcatuita din cate maximum 28 de cursanti. Durata cursului va fi de circa 390 de ore, repartizate in ore de pregatire teoretica (o treime din totalul activitatilor) si in ore de pregatire practica (doua treimi din totalul activitatilor).

Cursantele vor beneficia de materiale de curs si pauze de cafea gratuite. Avand in vedere durata extinsa a cursului participantele vor beneficia de asemenea de subventii, distribuite in transe lunare, pe masura efortului depus.

La curs sunt invitate sa participe femei care se afla intr-una dintre categoriile prioritare pentru proiect:

 • femei care risca sa piarda sau au pierdut locul de munca
 • femei care intemeiaza familii monoparentale
 • femei care nu au mai participat la un program de formare in ultimii 2 ani
 • femei din grupurile vulnerabile.

Criteriile de selectie mentionate au acelasi grad de prioritizare.

Cursurile vor fi sustinute de catre specialisti in domeniu si se vor finaliza cu certificare de tip A.N.C. (Autorizatea Nationala de Calificare - fost C.N.F.P.A.) recunoscuta la nivel national.

Pentru informatii legate de locul de desfasurare si data inceperii, va rugam accesati site-ul nostru : www.carierepentrufemei.ro

Despre proiect:

Obiectivul general al proiectuluiil constituie cresterea oportunitatilor de angajare a femeilor si acces egal la ocupare prin constientizarea principiului egalitatii de sanse la nivelul intreprinderilor private. Pe termen lung, proiectul va contribui la diminuarea stereotipurilor sociale privind rolul femeii la locul de munca si va determina politici nondiscriminatorii in recrutarea, angajarea si desfasurarea ulterioara a carierei femeilor.

Obiectivul general va fi atins printr-o serie de obiective specifice, care evidenţiază în acelaşi timp şi beneficiile aduse grupului ţintă, astfel: 

 • Cresterea constientizarii asupra principiului egalitatii de sanse in intreprinderile din Romania prin activitati care vizeaza dezvoltarea instrumentelor de asigurare a egalitatii de sanse disponibile in intreprinderile private, cresterea increderii in sine a femeilor si diseminarea de modele de succes privind aspecte precum  reconcilierea carierei cu viata de familie.
 • Dezvoltarea carierei femeilor prin acces la programe de dezvoltare profesionala, care vor ajuta femeile aflate in situatie de risc sau care fac parte din grupurile vulnerabile sa-si imbunatateasca certificarile, competentele si abilitatile.

Despre Cursul de calificare “Operator introducere, validare si prelucrare date:

Descrierea şi scopul cursului

Cursul are drept scop însuşirea unui set de competenţe profesionale care vor califica cursantul să desfăşoare activităţi specifice meseriei de Operator introducere validare şi prelucrare date. Cursantul va învăţa să utilizeze echipamente periferice, suporţi magnetici de date, să asigure securitatea datelor, să proceseze documentele, să listeze datele/documentele, să organizeze activitatea de introducere a datelor şi de procesare a documentelor, să aplice proceduri de calitate, să introducă şi sa valideze date.

Adresabilitate

Cursul se adresează persoanelor care poseda cunostinte de baza în domeniul utilizarii calculatorului.

Diploma şi titlul obţinute

Certificat de calificare profesională pentru meseria de "Operator introducere, validare şi prelucrare date". Certificatele sunt recunoscute naţional şi internaţional (inclusiv în UE).

Compeţente specifice meseriei de operator introducere şi prelucrare date:

 • Comunicarea la locul de muncă
 • Desfăşurarea muncii în echipă
 • Aplicarea normelor de protecţia muncii şi prevenirea şi stingerea incendiilor
 • Utilizarea echipamentelor periferice
 • Gestionarea suporţilor magnetici de date/documente
 • Asigurarea securităţii datelor/documentelor
 • Procesarea documentelor
 • Listarea datelor/documentelor
 • Organizarea activităţii de introducere a datelor şi de procesare a documentelor
 • Aplicarea procedurilor de calitate
 • Introducerea datelor
 • Validarea datelor

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost înfiintata în 1992 si are peste 1.000 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat în executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 160 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFNOR Groupe, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume: Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

PARTENERI

Proiect derulat de SIVECO Romania, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi agenţia de presă Mediafax
AUTENTIFICARE

Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

FORMULARE

În cadrul proiectului vor fi folosite toate tipurile de chestionare elaborate în contextual participării la evenimente, care vor pune accent pe indicatorii stabiliţi cu respectarea legislaţiei privind protecţia datelor personale. Impresiile participanţilor la diferite evenimente vor fi consemnate pe formularele special întocmite, macheta acestora fiind concepută pentru consemnarea tuturor datelor necesare realizării indicatorilor proiectului.