CRI a lansat o platformă profesională dedicată femeilor din Sănătate

Centrul Roman de Initiative (CRI) a lansat saptamana aceasta platforma PromovareaTa.ro , un serviciu dedicat angajatilor din Sanatate (in special femeilor) cu scopul de a facilita comunicarea si informarea din acestdomeniu.
Platforma face parte din proiectul ,,O sansa pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar",cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane2007-2013 ,,Investeste in oameni!". Programul este unul dintre cele peste 15 proiecte europene implementate de CRI, in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.
Reteaua profesionala si interprofesionala este construita mai ales pentru femeile angajate in domeniul sanitar, din regiunile unde exista un nivel accentuat de segregare bazata pe criterii de gen. In Romania, 90% din personalul sanitar este reprezentat de femei, dintr-un total de 200.000 de angajati in sistemul public.
Cutoate acestea, "majoritatea functiilor de conducere din sistem sunt detinute de barbati", a declarat Laura
Grunberg, presedintele Societatii de Analize Feministe ANA. O exceptie este Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti.
 
Proiectul este implementat de Asociatia ,,Centrul Roman de Initiative", in parteneriat cu Federatia SANITAS
din Romania, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti , Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania,
Societatea de Analiza Feministe ANA.
,,Portalul ajuta asistentii medicali sa cunoasca mediul profesional si sa isi dezvolte viziunea despre profesia
aleasa; sa ramana mereu in evolutie, evitand plafonarea, dar si o conexiune directa la tot ce inseamna informatie
de actualitate in legatura cu profesia si nu in ultimul rand, o platforma de dezbatere profesionala", Carmen
Mazilu, presedinte OAMGMAMR Bucuresti si vicepresedinte OAMGMAMR Romania.
Initiatorii proiectului estimeaza ca pana la sfarsitul anului vor fi inscrise pe portal aproximativ 10.000 de persoane. In prezent, comunitatea numara 1.200 de membri. Aceasta, in conditiile in care sub 30% din angajatii din domeniul sanitar din Romania au cunostinte de utilizare a calculatorului. In Polonia, tara model pentru proiectul lansat de CRI, procentul se ridica la 80%.
SURSA: http://adevarul.ro/sanatate/politici-bani/cri-lansat-oplatforma-profesionala-dedicata-femeilor-sanatate-1_51d425c6c7b855ff56f9952d/index.html