UDMR îşi face organizaţii de femei, după ce formaţiunea a fost acuzată că nu promovează doamnele

După ce partidul a fost acuzat că nu promovează femeile liderii formaţiunii au decis să ia măsuri. La Braşov a fost înfiinţată printre primele organizaţii de femei ale UDMR. Liderii maghiari spun că în septembrie se vor înfiinţa organizaţii în toate marile oraşe.

Filiala judeţeană Braşov este printre primele la nivel naţional unde a fost construită organizaţia de femei. În septembrie va avea loc înfiinţarea organizaţiei naţionale la care vor participa şase reprezentanţi din fiecare judeţ, se arată într-un comunicat al UDMR Braşov. Liderii partidului au decis şi că femeile se vor ocupa de acţiuni de caritate şi probleme sociale, deoare sunt mai sensibile.

„Sunt foarte convinsă că acest capitol în viaţa Uniunii va aduce o nouă pată de culoare. Înfiinţarea Organizaţiei de femei, va aduce un plus de sensibilitate, de tenacitate şi perseverenţă şi va contribui la întărirea comunităţii maghiare, întrucât doamnele au modalităţi diferite de rezolvare a unor probleme în comparaţie cu bărbaţii. Multe femei maghiare se regăsesc în acest proiect, au idei, planuri. Eu cred că această organizaţie ne oferă de fapt un cadru formal pentru realizarea acestora. Am reuşit să stârnim interesul multor doamne şi domnişoare, trezindu-le voinţa de muncă în folosul comunităţii”, a spus Domokos Melinda, preşedinta organizaţiei de la Braşov.

SURSA:

PARTENERI

Proiect derulat de SIVECO Romania, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi agenţia de presă Mediafax
AUTENTIFICARE

Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

FORMULARE

În cadrul proiectului vor fi folosite toate tipurile de chestionare elaborate în contextual participării la evenimente, care vor pune accent pe indicatorii stabiliţi cu respectarea legislaţiei privind protecţia datelor personale. Impresiile participanţilor la diferite evenimente vor fi consemnate pe formularele special întocmite, macheta acestora fiind concepută pentru consemnarea tuturor datelor necesare realizării indicatorilor proiectului.