Campeanu: Cresterea varstei de pensionare la femei nu are niciun efect in urmatorii 20 ani

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, marti seara, ca decizia egalizarii varstei de pensionare intre femei si barbati nu va avea niciun efect in urmatorii 20 de ani.

"Legea prevede ca, pana in 2030, varsta de pensionare a femeii este de 63 ani. Acum varsta este de 59 ani la femei si de 64 de ani la barbati, care pana in 2015 va urca la 65. Europa ne-a cerut sa ajungem la egalizarea varstelor. Am negociat ca acest lucru sa nu-l facem pana in 2030, ci pana in 2035. Varsta reala de pensionare este acum sub 58 de ani. Mai mult de jumatate din cei care se pensioneaza nu au stagiul complet de cotizare", a declarat Campeanu la Realitatea TV.

Ea a adaugat ca se vor mai putea face modificari in masura in care deficitul de pensii va putea fi micsorat, in viitor.

In cadrul Strategiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 2013-2020, Ministerul Muncii a propus egalizarea varstei de pensionare pentru femei si pentru barbati si sa sustina reforma pensiilor prin promovarea sanselor de angajare a lucratorilor varstnici.

Sulfina Barbu: Tinerii trebuie sa munceasca, nu femeile de 65 de ani. Masurile USL sunt haotice

Aceasta masura a fost criticata de vicepresedintele PDL Sulfina Barbu, care considera ca Guvernul USL ia masuri haotice si nu creeaza locuri de munca pentru tineri.

"In primul rand, este suprinzatoare decizia doamnei Mariana Campeanu pe aceasta tema. Sa ne amintim ca in anul 2010, cand a fost promovata legea 263, doamna Mariana Campeanu a fost principalul critic al acestei legi si unul dintre punctele criticate era egalizarea varstelor de pensionare intre femei si barbati", a declarat aceasta pentru Ziare.com.

SURSA:

PARTENERI

Proiect derulat de SIVECO Romania, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi agenţia de presă Mediafax
AUTENTIFICARE

Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

FORMULARE

În cadrul proiectului vor fi folosite toate tipurile de chestionare elaborate în contextual participării la evenimente, care vor pune accent pe indicatorii stabiliţi cu respectarea legislaţiei privind protecţia datelor personale. Impresiile participanţilor la diferite evenimente vor fi consemnate pe formularele special întocmite, macheta acestora fiind concepută pentru consemnarea tuturor datelor necesare realizării indicatorilor proiectului.