Banca Centrală Europeană va promova mai multe femei în funcţii executive

Banca Centrala Europeana a publicat tintele pentru dublarea numarului foarte scazut de femei din functiile executive pana in 2019, luand exemplul reformelor care vizeaza sporirea prezentei sexului frumos in companiile germane. Banca a fost criticata nu de putine ori pentru numarul redus de femei de la conducere.

In timp ce lipsa femeilor din pozitiile cheie ale Bancii Centrale Europene (BCE) si din alte banci centrale ale lumii reprezinta o dezbatere aprinsa, practicile proprii ale bancii europene au ajuns in colimatoriul feministelor, la nivelul lui 2012, cand Parlamentul European a incercat sa blocheze numirea unui al saselea barbat in board-ul de sase persoane al BCE, pe fondul ingrijorarilor privind lipsa reprezentarii feminine.

Liderii europeni au respins restrictia impusa lui Yves Mersch, iar Mario Draghi, presedintele BCE, a ramas sa infrunte "valurile" si sa raspunda la intrebarile legate de numarul mic de femei in functii executive. Chiar daca BCE nu isi poate alege componenta board-ului - reprezentantii sunt alesi de guverne - administreaza recrutarea si promovarea propriilor angajati, dincolo de board.
 
Tinta este de 28% in pozitiile de senior management si 35% in zona de middle management pentru femei, pana in 2019, precizeaza BCE.
 
Tintele reprezinta o referire la promisiunile din urma cu doi ani ale celor mai mari 30 de companii germane, cu privire la majorarea fotoliilor executive pentru femei. Firmele ar urma sa ofere 30% din functiile executive femeilor, pana in 2018.
 
Potrivit unui raport din acest an al bancii, doar 10% dintre guvernatorii bancilor centrale sunt femei. Cele mai mari banci centrale din lume - Rezerva Federala americana, BCE, Banca Japoniei si Banca Angliei - sunt conduse de barbati, chiar daca la Fed mai "incap" si unele doamne; astfel, "Fed"-ul ar putea fi condus de o femeie, dupa expirarea mandatului lui Ben Bernanke, care se va produce in ianuarie 2014.
 
SURSA: http://www.money.ro/banca-centrala-europeana-promite-ca-va-promova-mai-multe-femei-in-functii-executive_1253031.html

PARTENERI

Proiect derulat de SIVECO Romania, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi agenţia de presă Mediafax
AUTENTIFICARE

Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

FORMULARE

În cadrul proiectului vor fi folosite toate tipurile de chestionare elaborate în contextual participării la evenimente, care vor pune accent pe indicatorii stabiliţi cu respectarea legislaţiei privind protecţia datelor personale. Impresiile participanţilor la diferite evenimente vor fi consemnate pe formularele special întocmite, macheta acestora fiind concepută pentru consemnarea tuturor datelor necesare realizării indicatorilor proiectului.