Femeile câstiga treptat teren în industria IT&C pentru pozitiile de conducere

În sectorul IT&C lucreaza preponderent barbati, data fiind natura tehnica a domeniului, însa în ultimii ani prezenta femeilor a crescut, acestea având functii de conducere în cadrul unor companii multinationale prezente pe plan loc.
 
Severina Pascu, CEO al operatorului de cablu UPC în România si Ungaria, este unul dintre exemplele care arata ca femeile câstiga treptat teren pentru gestionarea si administrarea companiilor din IT si telecomunicatii.
 
Ea a fost recrutata de UPC România, parte a grupului american Liberty Global, în 2008 pe pozitia de director financiar, iar dupa trei ani a preluat conducerea întregii companii. În prezent, Severina Pascu gestioneaza bugetul UPC atât pentru România, cât si Ungaria, ea cumulând si functia de CEO al UPC Ungaria din august 2013. Anul trecut, veniturile UPC România au crescut cu 6%, la 173 milioane dolari, în principal pe fondul evolutiei pozitive a bazei de clienti pentru serviciile de internet, dar si în conditiile în care operatorul a reusit sa opreasca declinul bazei de clienti pe cablu TV si chiar sa înregistreze o mica crestere pe acest segment.
 
Sursa aici.

PARTENERI

Proiect derulat de SIVECO Romania, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi agenţia de presă Mediafax
AUTENTIFICARE

Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

FORMULARE

În cadrul proiectului vor fi folosite toate tipurile de chestionare elaborate în contextual participării la evenimente, care vor pune accent pe indicatorii stabiliţi cu respectarea legislaţiei privind protecţia datelor personale. Impresiile participanţilor la diferite evenimente vor fi consemnate pe formularele special întocmite, macheta acestora fiind concepută pentru consemnarea tuturor datelor necesare realizării indicatorilor proiectului.