Diversitatea de gen în consiliile de administraţie a devenit un subiect foarte dezbătut la nivel internaţional în ultimii ani, iar cifrele şi studiile făcute au demonstrat că este un lucru necesar. Comisia Europeană, dar şi alte instituţii au căutat şi caută soluţii pentru ca în consiliile de administraţie ale companiilor balanţa de gen să nu mai atârne atât de puternic spre partea reprezentată de bărbaţi. Conferinţa Gender Diversity in the Boardrooms - Key Driver to Company Performance,  organizată de asociația Professional Women’s Network Romania, sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România, în parteneriat strategic cu  Women At Accor Generation și Deloitte România a adus în prim plan situaţia reprezentării femeilor în poziţiile non-executive din companii. Iar situaţia nu este deloc roz.

HR Club le multumeste celor aproape 500 de Specialisti, Directori HR si Lideri de Business care au participat la Conferinta HR DRIVE pe 14 octombrie 2015 la Bucuresti si la Cluj Napoca!
 

Aproximativ 150 de persoane, majoritatea tinere, au participat la un marş de protest în Capitală, sâmbătă, pentru a cere oprirea violenţei împotriva femeilor, privită din ce în ce mai des ca ceva firesc, dar şi măsuri ferme din partea autorităţilor, în special a Poliţiei.

Cântăreaţa Delia Matache, membră a juriului emisiunii X Factor, este acţionar în trei firme care anul trecut au înregistrat un profit net de aproape 100.000 de euro.

Escape Rooms este una dintra primele locaţii deschise în Bucureşti, în prima parte a acestui an. Cele două camere, aflate în cadrul unui hostel din centrul capitalei, te invită la poveşti diferite. În prima cameră, care aminteşte de o baracă militară, scenariul spune că ai 60 de minute pentru a dezamorsa o bombă. Cea de-a doua cameră seamănă cu o tablă de şah, având ca unică misiune evadarea. Uşor de zis, mai greu de făcut.

Aflată la cea de a II-a editie, Conferinţa Operational HR si-a propus sa vina in intampinarea specialistilor de Resurse Umane cu discutii utile despre activitatea lor de zi cu zi.

Daniela Budurea a preluat funcţia de country director al Western Union pentru România şi Bulgaria în iunie 2014. A revenit ca lider al operaţiunilor de business Western Union pe pieţele din România şi Bulgaria după o perioadă de doi ani în care a coordonat segmentul reţelelor de agenţi poştali pe zona Europei Centrale şi de Est şi a Europei de Sud.

Daniela Budurea a preluat funcţia de country director al Western Union pentru România şi Bulgaria în iunie 2014. A revenit ca lider al operaţiunilor de business Western Union pe pieţele din România şi Bulgaria după o perioadă de doi ani în care a coordonat segmentul reţelelor de agenţi poştali pe zona Europei Centrale şi de Est şi a Europei de Sud.

Mai mult de 11.000 de reprezentante ale sexului frumos au intrat anul trecut în business, astfel ca numarul de femei-actionar în companiile din România a ajuns la aproape 420.000, arata o analiza a ZF pe baza datelor de la Registrul Comertului. În ultimii ani, numarul femeilor care au decis sa intre în lumea afacerilor a crescut, exemple sunt si antreprenoarele care au venit de-a lungul timpului sa-si spuna povestile de business în cadrul emisiunii ZF Live.
În sectorul IT&C lucreaza preponderent barbati, data fiind natura tehnica a domeniului, însa în ultimii ani prezenta femeilor a crescut, acestea având functii de conducere în cadrul unor companii multinationale prezente pe plan loc.
 
Piata de audit si consultanta a fost pâna acum o lume dominata de barbati la nivel de top management. Conducerea firmelor de audit si consultanta este în continuare în mâinile barbatilor, însa, în ultimii ani, tot mai multe femei au reusit sa ajunga pe pozitii de partener si, în unele cazuri, chiar de lider de departament si rescriu istoria leadershipului în acest domeniu.
Retailerul polonez de moda LPP a cumpanit, în urma cu un an, daca sa renunte la activitatile de pe piata locala sau nu. A ales expansiunea, iar directorul general al filialei românesti, Alina Bistreanu, a creionat un plan care prevede deschiderea a 100 de noi magazine în urmatorii trei ani.
„Frecventez mai rar salile de sport de când conduc LPP. Compania este acum prioritatea mea dintâi, ca un copil pe care îl cresc si caruia îi dedic foarte mult timp. Dar alerg mult pe tocuri“, glumeste Alina Bistreanu, care a preluat de un an conducerea operatiunilor locale ale retailerului LPP.
Nicio banca locala de talie mare nu are presedinte sau director general o femeie, dar în boardurile primilor zece jucatori din sistem si-au gasit loc 12 femei pe pozitii de vicepresedinte si director general adjunct.
Doua banci mici sunt totusi con¬duse de femei. Ilinca Rosetti este din august 2012 director general al ProCredit, o banca specializata pe nisa afacerilor micro si a producatorilor agricoli. ProCredit se afla la jumatatea anului trecut pe locul 26 în sistemul bancar, cu o cota de piata de 0,4%.

PARTENERI

Proiect derulat de SIVECO Romania, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi agenţia de presă Mediafax
AUTENTIFICARE

Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

FORMULARE

În cadrul proiectului vor fi folosite toate tipurile de chestionare elaborate în contextual participării la evenimente, care vor pune accent pe indicatorii stabiliţi cu respectarea legislaţiei privind protecţia datelor personale. Impresiile participanţilor la diferite evenimente vor fi consemnate pe formularele special întocmite, macheta acestora fiind concepută pentru consemnarea tuturor datelor necesare realizării indicatorilor proiectului.