
Pina colada este un long drink pe baza de rom alb, suc de ananas si lapte de cocos; este un coctail dulce, aromat si gustos care-ti potoleste setea tocmai de aceea este unul dintre preferatele femeilor. In acest mic ghid virtual Echipa noastra iti propune o reteta de pina colada si te sfatuieste cum sa faci cocktail pina colada la tine acasa.
Pentru a pregati cocktailul pina colada ai nevoie de:
- suc de ananas 5/10,
- 1 felie medie de ananas proaspat,
- nuca de cocos ( lapte de nuca de cocos 2/10),
- rom alb ( 3/10),
- 2 cirese in sirop marashino,
- cuburi de gheata.
Cum sa fac cocktail pina colada – reteta cocktail pina colada:
Taie o bucata de ananas din felia de ananas si pune-o deoparte pentru decorarea paharului. Indeparteaza coaja partii de ananas ramase si taie pulpa de ananas cuburi. Pune pulpa de ananas, sucul de ananas, laptele de cocos si romul intr-un blender, adauga cuburile de gheata ( 5-6) si amesteca la viteza mare.
Toarna pina colada, fara filtrare, intr-un pahar decorat cu o bucata de ananas, felii de gref si ciresele in sirop maraschino, adauga unul sau doua paie si niste frisca din tub si serveste.
Cum sa fac cocktail cu sampanie – reteta cocktail cu sampanie
In acest articol Echipa noastra iti propune o reteta de cocktail ideala pentru anul nou si te sfatuieste cum sa faci cocktail cu sampanie.
Cum sa fac cocktail cu sampanie – reteta cocktail cu sampanie pentru 4 persoane:
- 1/2 litru de sampanie ( Champagne sec),
- 1/4 litru de vin alb ,
- Bitter Angostura,
- cateva capsuni si/sau zmeura,
- 150 de grame de zahar,
- 1 litru de apa.
Pune apa cu zaharul intr-o cratita si fierbe pana ce incepe sa se ingroase, apoi lasa sa se raceasca. Intre timp spala capsunile si/ sau zmeura si pune-le in frigider.
Lasa la rece vinul si sampania si amesteca-le chiar inainte de servire, adauga cateva picaturi de bitter si toarna in pahare; decoreaza fiecare pahar cu cate o capsuna sau zmeura.
Pune apoi siropul pregatit anterior ( din apa si zahar) intr-o carafa si cateva cuburi de gheata intr-o cupa. Adauga sirop si gheata in bautura fiecarui oaspete sau aseaza carafa si cupa cu gheata pe masa pentru ca fiecare invitat sa-si prepare bautura dupa bunul plac.
Sarbatori fericite!