Cum se fac coastele de miel la cuptor – reteta coaste de miel la cuptor

Pastele bate la usa si toate gospodinele se pregatesc sa intampine aceasta sfanta sarbatoare cu tot felul de delicatese, in general, pe baza de carne de miel. Asadar ne pregatim si noi, Echipa noastra, de Paste cu o delicioasa friptura de miel la cuptor parfumata cu rozmarin proaspat, usturoi si bacon.

Pentru a pregati aceasta reteta de Paste avem nevoie de:

  • 1 kilogram de coaste de miel,
  • 100 de grame de bacon,
  • 2 ramurele de rozmarin proaspat,
  • 3 catei de usturoi,
  • o jumatate de decilitru de ulei extravirgin de masline,
  • sare si piper dupa gust.

Aceasta gustoasa reteta de miel la cuptor necesita circa 10 minute de pregatire si cam de 40 de minute de coacere.

In continuare Echipa noastra iti da reteta de coaste de miel la cuptor si-ti explica ilustrat cum se fac coastele de miel la cuptor.

Taie carnea astfel incat sa o poti deschide ca pe-o carte, fara a scoate osul, sareaz-o si pipereaz-o cat crezi de cuviinta, apoi intinde feliile de bacon si parfumeaza cu ramurelele de rozmarin si cu usturoiul tocat.

Inchide apoi carnea si fixeaz-o cu scobitori.

Pune coastele de miel astfel pregatite intr-o tava, presara-le cu ulei extravirgin de masline si da tava la cuptor la 150°C timp de 40 de minute.

Cand friptura este gata, poti servi coastele de miel cu cartofi copti sau taranesti, ceapa verde si/sau ridichii si un pahar de      vin alb.

Pofta buna si Paste fericit tuturor!

Mar copt

“Un mar pe zi tine doctorul departe de casa!”

Marul este o sursa importanta de vitamine si substante minerale pentru organism. Marul se gaseste peste tot in lume in aproape 10.000 de variante. Marul provine din Europa de Est si din Vestul Asiei, si se pare ca a fost cultivat inca din perioada preistorica. Am citit undeva intr-un articol ca marul incetineste dezvoltarea celulelor canceroase. Marul se recomanda a fi servit inainte de masa deoarece dupa masa, sucurile gastrice nu mai digera bine fructul, acesta fermentand.

Asa ca astazi va propun o reteta speciala de mar copt, pe care la randul meu am primit-o de la o foarte buna prietena si am decis sa o impartasesc cu voi.

Pentru a prepara ai nevoie de:

  • 4 mere
  • Gem de caise
  • Musli cu fructe
  • O bucata de unt

Marul nu se curata de coaja, ci scoatem numai cotorul, curatandu-l bine. Intr-un vas termorezistent punem merele si le punem in cuptorul preincalzit si le lasam la copt. Intre timp pregatim amestecul de gem cu untul si cu musli. Cand marul este aproape copt il scoatem si il umplem cu acest amestec si il punem din nou la cuptor pana cand se caramelizeaza.

Le servim calde, pentru ca reci nu sunt la fel de bune! Va urez spor la treaba si pofta buna!

Cum se fac coastele de miel la cuptor – reteta coaste de miel la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.