Fortul 10 Leordeni Loc De Grafitti Si Airsoft

In urma cu peste 100 de ani s-a construit Centura de Fortificatii a Cetatii Bucuresti, formata din 18 forturi si 18 baterii intermediare, dispuse in jurul Capitalei in forma de cerc. Tot acest sistem de fortificatii se afla, in prezent, intr-un proces de deteriorare ireversibila, iar o parte din el fiind distrus din cauza unor explozii de munitie.

Dintre forturile și bateriile de artilerie intermediare rămase, Fortul 10 Leordeni se numara printre cele mai mari forturi din jurul Bucureştiului, dar si printre cele mai ascunse.

Abandonat, acoperit de vegetatie si multe, multe gunoaie, cu doua iesiri principale, multe culoare si galerii, destul de greu accesibil, Fortul 10 a reusit sa se pastreze destul de bine si chiar reuseste sa impresioneze, avand o capacitate suficient de mare, incat sa te pierzi cel putin 2 ore in lumea lui tenebra.

Putini sunt cei care ii stiu locatia exacta, printre care cei mai indarjiti vizitatori ai lui sunt pasionatii de airsoft si graffiti. Este lumea lor, cu pereti tocmai buni de colorat, pentru unii, si camere ideale, pentru jocul de-a v-ati ascunselea, pentru altii.

In jur de 105 de persoane au venit sa viziteze fortul weekendu-ul acesta, ghidati de geograf Andrei Ionel, meteorolog la Administraţia Naţională de Meteorologie . Strabatand un camp cu gunoaie, o sosea aglomerata, mirosuri mai mult sau mai putin neplacute, toate acestea pentru a scoate la lumina un loc uitat, aflat sub semnul intrebarii.

Intr-o lume atat de abandonata, neglijata si rece, in acelasi timp fascinanta, ne-am pierdut si mozolit, pe culoare enigmatice, timp de cateva ore. Barbatii au incercat sa descopere misterul iar eu arta si frumosul, chiar si in cele mai intunecoase locuri. M-am pierdut in culoare si desen, chiar si in locurile unde numai frontala ma ajuta sa descopar un talent artistic.

Fortul 10 Leordeni Loc De Grafitti Si Airsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.