
Sunt multe cazuri,cand unii bolnavi gasesc ultima solutie in apelarea la unii cunoscatori ai ierburilor,cu ajutorul carora-inca din antichitate-se vindeca.Cu atat mai usor este sa ne folosim de mediul vegetal natural pentru a slabi.Circumferinta peste o suta de centimetrii devine periculoasa.Cura de slabire se face cu ajutorul fructelor,al ceaiurilor,al verdeturilor,adica a produselor cu putine calorii si volum mare,pentru a da stomacului dilatat senzatia de satietate,fara a-l obliga-cum se intampla anterior-la un efort deosebit pentru digerarea hranei.
Bunicile mele,in marea majoritate a timpului anului,se hraneau mai mult cu fructe,proaspete sau uscate,cu ciuperci,muraturi radacinoase,ceaiuri si tot ce aveau strans din vara pentru iarna.Ele nici nu aveau bani si nici nu aveau magazine in satele lor de unde sa cumpere.Traiau intr-un fel de izolare austera,asemeni vietii unor calugari sihastri.Nu erau bolnave,erau active si zvelte si ambele au trait peste nouazeci de ani.Erau infratite cu natura si hrana se baza pe ceea ce culegeau direct din gradinile lor.Desigur,nu pledam astazi pe un asemenea stil de viata.
Hrana bio este din ce in ce mai cautata
Am observat ca,unii englezi,mai ales pensionari,parasesc orasele,isi cumpara un lot si construiesc o casa,amenajandu-si alaturat si o gradina proprie de zarzavaturi,cu cativa pomi fructiferi.Asa a facut la noi scriitorul Pavel Corut,care si-a facut alaturat gospodariei,intr-o zona laterala,de regula,se spune,din spatele curtii,pentru ca la tara casele se insira doar pe un rand,de-a lungul soselei,o livada cu diversi pomi fructiferi,de la care isi asigura fructele pentru tot anul.Mai toti fac acest lucru.
Din pacate, conform unui prost obicei, taranii prefac surplusul mare de fructe in bauturi alcoolice,devenind ei insisi alcoolici,stricandu-si sanatatea.Aici intervine incultura si proastele obiceiuri,ce se perpetuiaza fara rost.Chiar tatal meu a avut livada de pruni si a fost producator de tuica.Poate si de aici i-a venit ulcerul,care l-a chinuit toata viata iar la 69 de ani,l-a dus la operatie urgenta iar medicii au gresit,infectandu-se praporul si decedand.
Cei care se tin aproape de produsele naturale nu se ingrasa si nici nu se imbolnavesc.Consuma cat mai multe cruditati,de tot felul,din fructe sau din legume.Completeaza proteine cu sabuinta,mai bine zis cu zgarcenie,mai ales din peste,soia,fasole ,mazare,linte si cat mai putin din alte soiuri de carne.Vegetarienii bat frecvent suta de ani de viata,fara complicatii.Consuma apa,pentru calmarea sucului gastric si prevenirea hranirii in afara orelor prestabilite.Excesele alimentare sunt rare la tara:de Craciun,de anul nou,de Paste si la anumite sarbatori mari…La multi ani!