Se apropie ora cinei si ati uitat sa raciti vinul, nici o problema, exista o soutie rapida, simpla si eficienta ca sa raciti o sticla de vin.
Vinurile albe, sampaniile si vinurile rose sunt cel mai bine servite reci. Vinurile rosii se servesc la temperatura camerei, sau puteti raci vinul in frigider 20 – 30 min, apoi sa il lasati pe masa pentru 10 minute inainte de a il servi.
Multi oameni pun vinul in friger pentru al il raci repede. Aceasta metoda functioneaza, dar cand sunteti in criza de timp exista o modalitate mult mai rapida.
Daca doriti sa raciti rapid o sticla de vin veti avea nevoie de o galeata, gheata si apa rece. Umpleti galeata cu gheata si apa rece, dupa care introduceti sticla de vin pana la gat in galeata. O lasati acolo 20 de minute dupa care o scoateti si o serviti.
Cum sa fac limonada cu piersici
In acesta vara Echipa noastra iti propune sa incerci o delicata limonada cu piersici. Limonada cu piersici este o bautura de vara, nealcoolica ce se pregateste cu piersici si lamai proaspete.
Foloseste tipul de piersici pe care-l preferi si nu uita sa pastrezi ceva bucatele de fruct pentru a decora paharele.
Dificultate: redusa
Timp de pregatire: 20 min.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 3 piersici; 1 l de apa;
- 150 gr de zahar;
- 150 ml de suc proaspat de lamaie ( de la circa 3 lamai).
Cum sa fac limonada cu piersici:
- Pune la fiert piersicile curatate de coaja si taiate cubulete, zaharul si apa. Lasa sa fiarba circa 10 minute pana cand zaharul s-a topit.
- Lasa la racit compusul obtinut apoi strecoara-l cu o sita incercand sa obtii cat mai mult suc de piersici.
- Adauga sucul de lamaie la cel de piersici, amesteca bine si… gata!
- Serveste acesta limonada de piersici nealcoolica in pahare lungi, cu gheata.