Azi va propun reteta de biban istria care se gateste in 10 minute in conditia in care bibanii sunt deja eviserati; sfatul nostru este ca atunci cand cumperi bibanii din hipermarket, roaga persoana care-i cantereste sa si evisereze pestii.
Ingrediente ( pentru doua portii):
- 2 bibani
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 dvlecei
- 2 portocale
- 2 lamai
- ulei de masline
- 100 gr de parmezan
- 100 gr de branza pecorino
- 2 ardei iuti proaspeti
- 100 gr de pesmet de casa
- sare, piper
- patrunjel.
Preparare:
Se spala bibanii, se taie, se curata in interior si se desfac, pastrand si coada, si capul. Se pun intr-o tava pe o hartie de copt. Intre timp, se dau pe razatoare morcovii, cartofii, dovleceii si ardeii iuti. La fel si coaja de lamaie si cea de portocala, fara a rade si miezul alb.
Se amesteca legumele si coaja rasa, se adauga si parmezanul, pecorino, pesmetul si toata aceasta mixtura se intinde uniform pe patul de peste. Se intoduce tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade si se lasa 10 minute pana cand crusta devine putin crocanta.
Pofta buna!
Cum sa gatesc orez cu legume
Orezul cu legune, o garnitura delicioasa langa un piept de pui la gratar sau langa un file de peste dar este foarte buna consumata ca atare si eventual cu o salata verde langa.
Ingrediente ( pentru 2 persoane):
- 1 ceasca de orez
- 2 dovlecei
- 1 lamaie
- 1 portocala
- ulei de masline
- 100 ml da smantana vegetala
- parmezan.
Preparare:
Se dau pe razatoare dovleceii si coaja de lamaie si de portocala ( fara miezul alb) si se amesteca. Intre timp se fierbe orezul avand grija ca bobul sa ramana tare. Se pune la incins putin ulei si se pune amestecul de dovlecei, lamaie si portocala.
Se lasa pe foc 3 minute iar apoi se adauga smantana vegetala si se lasa sa bolboroseasca. Se adauga si orezul fiert si se lasa pe foc pana cand totul se tranforma intr-o compozitie compacta. Se serveste cu parmezan presarat peste orez si se orneaza cu felii de portocala si lamaie.
Pofta buna!