Oranjadă – Un Suc Delicios și Hidratant

Ingrediente: 2 lămâi zemoase, 4 portocale, 2 linguri de zahăr sau miere, 2 frunze de mentă, 1 l apă plată, optional gheată zdrobită.

Mod de preparare: stoarceti lămâile si portocalele, adăugati apa si zahărul/mierea si amestecati bine până acesta din urma se dizolvă. Frunzele de mentă pot avea rol decorativ sau, dacă le tocati mărunt, vor da aromă proaspătă băuturii. Dacă este vară si copiii preferă băuturile mai reci, adăugati câteva linguri de gheată zdrobită. Nu uitati să ornati frumos paharele cu felii de portocale si cu paie haioase!

Milkshake de banane

Ingrediente: 500 ml lapte (pasteurizat sau praf preparat), 1 banană mare, scortisoară pudră.

Mod de preparare: adăugati în mixer toate ingredientele si amestecati bine până băutura este fină si cremoasă. Cel mic o poate bea pe post de răcoritoare sau chiar de gustare ;). Pentru o nuantă roz si un plus de aroma, aveti la îndemână si niste zmeură sau căpsuni.

Smoothie cu căpșuni și banane

Ingrediente: 1 banană, 75 g căpsuni, 250 ml suc de portocale.

Mod de preparare: pur și simplu le amestecati bine într-un blender si îl ademeniti pe cel mic cu arome si gusturi minunate. Dacă preferă o variantă „înghetată”, rupeti în bucăti banana si căpsunii si lăsatile în congelator aproximativ 2 ore. După care le amestecati în blender cu sucul de portocale, până când băutura devine consistentă.

Oranjadă – Un Suc Delicios și Hidratant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.