Prăjitură de brânză cu biscuiti

Ingrediente:

  • 55 g unt topit
  • 150 g biscuiti zdrobiti sau măcinati
  • 450 g brânză grasă de vaci (fără smântână)
  • 2 ouă
  • 20 g zahăr fin
  • vanilie bio

Mod de preparare: amestecati bine biscuitii cu untul topit si aranjati compozitia pe fundul unui vas rotund termorezistent, cu diametrul de o palma. Separat, într-un bol, omogenizati brânza cu cele două ouă bătute bine cu zahărul si vanilia, după care presati totul cu o lingură peste biscuiti.

Coaceti în cuptorul încins cam 30 de minute sau până vedeti că s-a legat crema de brânză. Pudrată sau nu, cu un sos de fructe alături, această prăjitură va deveni curând una dintre preferate. Pentru această retetă aveti nevoie de 45 de minute.

Brioşe cu banane şi mozzarella

Ingrediente: 250 g făină, 4 ouă, 125 g unt topit, câteva mingi de brânză mozzarella ruptă în bucăţi mici, 1 banană tăiată rondele, 1 praf de copt, sare.

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele într-un vas, adăugând brânza şi rondelele de banană ultimele. Compoziţia se toarnă în forme de brioşe, nu chiar până sus pentru a oferi spaţiu de creştere. Tava se introduce în cuptorul încins şi se lasă la foc mediu timp de 20 de minute.

Pestisori cu… peste

Ingrediente: felii de păine integrală, o conservă de peste în ulei, o lingură de unt moale, sare, optional un fir de ceapă verde.

Mod de preparare: scurgeti pestele de ulei şi măruntiti-l bine, după care îl amestecati cu untul, ceapa tăiată fin si foarte putină sare. Dacă vreti să vă asigurati că obtineti o pastă foarte fină, vă recomand să utilizati un mojar.

Se foloseste rar, dar e foarte util în bucătărie, atunci când aveti nevoie de el. Ungeti pasta pe feliile de pâine si decupati-le în formă de pestisor. Nu vă trebuie mai mult de 5 minute să preparati tartinele.

Se pregătește în 10 minute.

Prăjitură de brânză cu biscuiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.