Cele mai gustoase rețete de supă

Supă cremă de morcovi

Ingrediente: 3 morcovi tăiati rondele, 1 păstârnac tăiat rondele, 1 telină mică întreagă, 2 cartofi medii tăiati cuburi mari, o ceapă mică întreagă, un ardei gras întreg, 2 rosii decojite tăiate cuburi, 2 cătei de usturoi întregi, o lingură de ulei de măsline, sare.

Mod de preparare: se fierb zarzavaturile într-o oală până când sunt aproape gata. Se scot telina, ceapa si ardeiul gras, se adaugă rosiile, usturoiul si sarea si se mai dă un clocot. Legumele si o parte din supă se amestecă bine în blender, la final adăugându-se lingura de ulei de măsline. Supa astfel obţinută se serveste cu crutoane de pâine prăjită. Se pregăteste în 45 de minute.

Supă de rosii

Ingrediente:

  • 8 rosii proaspete întregi decojite
  • ulei de măsline
  • un cub de unt
  • o ceapă tocată
  • un usturoi tocat
  • o lingură de otet balsamic
  • o telină tăiată cuburi
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare: rosiile decojite se curătă de seminte si se separă pulpa. Miezul cu seminte si cojile de rosii se fierb în apă cu putină sare. Separat, într-o tigaie adâncă, se încinge putin ulei de măsline cu un cub de unt, ceapa si usturoiul tocate. Se adaugă cuburile de telină, otetul si pulpa de la rosii.

Se toarnă prin strecurătoare supa fiartă cu seminte si coji de rosii. Când sunt fierte legumele, se adaugă sare si se pisează totul în blender. Se ornează cu frunze de busuioc. Reteta durează aproximativ 45 de minute.

Cele mai gustoase rețete de supă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.