Ingrediente:
- 30 g unt topit
- 300 ml lapte
- 2 plicuri cu praf de copt
- 225 g făină
- 2 ouă
- 1 lingură de zahar
- sare
- magiun de prune/fructe/ciocolată/miere.
Mod de preparare: ingredientele se amestecă bine într-un bol şi se toarnă cu polonicul sau cu o ceaşcă în tigaia încinsă bine. Dimensiunea unei clătite este aproximativ egală cu o palmă. Sunt gata de întors pe partea cealaltă în momentul în care fac bule de aer. Atenţie să nu le ardeţi, clătitele americane trebuie să fie groase cam de 1/2 cm şi pufoase în interior!
Cremă de ou cu lapte
Ingrediente:
- 300 ml lapte
- 2 linguri de zahar fin
- 2 ouă
- 1 plic de vanilie bio
- fructe sau prăjituri de casă
Mod de preparare: se amestecă bine cu mixerul ouăle si zahărul până compozitia devine fină si mai deschisă la culoare. Se toarnă peste aceasta laptele fierbinte si se introduce totul la cuptor într-un vas termorezistent. După 30 de minute este gata. Pentru a avea un aspect cremos, puteti amesteca la final cu mixerul. Se poate servi cu prăjituri sau fructe, la desert.