Astăzi vă propun o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Dacă nu sunteți mari iubitori de conopida, vă asigur că o să vă placă această variantă de preparare.
De multe ori am fost întrebată pe rețelele de socializare, atunci când am postat acest preparat, cum se pregătește și care este rețeta.
Varianta pe care am pregătit-o eu conține parmezan, dar persoanele care țin post sau sunt vegetariene pot folosi doar pesmet.
Pe lângă aroma naturală de care vă puteți bucura, conopida are foarte multe beneficii de care putem profita, de aceea ar trebui să o consumăm cât mai des. Este bogată în antioxidanți, vitamina C, vitamina K, B6, acid folic, fitonutrienti, fosfor, potasiu, mangan. Are proprietăți antiinflamatorii, detoxifică și combate cancerul, purifică ficatul, îmbunătățește sistemul cardiovascular.
Această legumă poate fi folosită gătită sau murată. Este recomandat să fie fiartă sau gratinata, altfel își pierde toate proprietățile benefice.
Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cătei de usturoi pisați ( sau 2 lingurițe pudră de usturoi )
- 2 linguri de pesmet
- Parmezan ras
- Condimente: sare, paprika picantă sau dulce, după gust, curry.Sursa foto:
Desfaceți conopida în buchetele mici, le spălați sub un jet de apă și le ștergeți bine.
Puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați bine. Adăugați buchețelele de conopida și amestecați cu grijă până când sunt perfect acoperite cu ulei și condimente.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și așezați buchețelele de conopidă într-un singur strat. Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați-le să se coacă până când furculița pătrunde ușor prin ele, în jur de 30 de minute. După 15 minute de coacere, întoarceți buchețelele de conopidă pe partea cealaltă și le coaceți încă 15 minute.
Acest preparat îl puteți servi cald, dar este foarte gustos și rece.