Retete pentru bebelusi 4-6 luni

Retete pentru bebelusi 4 luni+

Piure de mere: un măr decojit se rade pe răzătoarea specială din sticlă. Se serveste repede, pentru a nu se oxida prea tare. Pentru primele săptămâni puteti opta pentru varianta de măr copt, care este mai usor de acceptat de stomacul bebelusului. La mărul copt trebuie să aveti doar grijă să curătati atele care apar în urma coacerii.

Piure de mere cu cereale: piureul de mere se poate amesteca cu cereale de bebelus preparate cu apă sau lapte, în functie de reteta de pe pachet. Observati care variantă este preferată: cea cu mai mult piure de măr sau cea cu cereale mai multe.

Piure de pere Williams: perele Williams sunt foarte bine tolerate de bebelusi si au un miez foarte fin pe care îl puteţi mărunti direct cu furculita.

Retete pentru bebelusi 6 luni+

Piure de legume fierte: 2 morcovi si 1 păstârnac fierte alături de alte zarzavaturi (pătrunjel, ceapă întreagă, ardei gras) se zdrobesc cu furculita si se amestecă. Dacă doriti o consistentă mai moale, adăugati câteva linguri din supa în care au fiert.

Piure de avocado cu iaurt: pisati miezul de la 1/3 avocado copt si adăugati 2 linguri de iaurt simplu gras.

Piure de legume cu carne de curcan: adăugati în piureul de legume câteva linguri de carne de curcan fiartă cu legume si tocată în blender cu câteva linguri de supă. Pe măsură ce apar dintii, puteti trece la bucătele de carne.

Brânză dulce cu iaurt/smântână: amestecati 3 linguri de brânză de vaci grasă cu 2 linguri de iaurt simplu sau cu smântână. După ce bebelusul împlineste un an, puteţi îmbogăti această retetă cu o lingură de miere si cu o jumătate de felie de pâine prăjită.

Mămăligută cu brânză: fierbeti normal mămăliga, fără a adăuga însă sare. Serviti cu brânză de vaci.

Retete pentru bebelusi 4-6 luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.