Ingrediente:
- 700 g făină
- 250 g margarină
- 1 cub drojdie
- 200 g zahăr
- sare
- 1 plic vanilie bio
- 1 lingură coajă de lămâie
- 150 ml apă
- gem de fructe si nuci măcinate
Mod de preparare: ingredientele se amestecă bine, până se omogenizează si se lasă la crescut o oră. Aluatul se întinde într-o foaie subtire si se decupează pătrătele care se ung cu gem si se presară cu nucă măcinată, după care se rulează pe diagonală. Aranjate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt se introduc în cuptorul încins cam 40 de minute. Înainte de servire se pudrează cu zahăr.
Cârnăciori în foietaj
Ingrediente: aluat de patiserie, carnaciori de curcan sau cremwursti de copii, ou bătut, mustar fără conservanti, cascaval ras, seminte de susan, unt pentru uns tava.
Mod de preparare: aluatul de patiserie (tip foietaj) se dezgheată la temperatura camerei, se decupează în pătrate, care se ung cu mustar, se presară cu cascaval ras, se umplu cu câte un cârnacior sau cremwurst si se împătură bine, nelăsând vizibile capete de umplutură.
Pachetelele astfel realizate se aranjează pe o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt, se ung cu oul bătut si se presară cu seminte de susan. Tava se introduce la foc mediu în cuptorul deja încins. Durează cam 20 de minute până sunt gata rumenite. Se pot servi cu muraturile preferate de copii.