Dubrovnik – Merită Vizitat? Iată Părerea Mea Sinceră

Nu am acordat prea mult timp orasului Dumbrovnik, pentru ca nu sunt „fun” orase, indiferent de background-ul istoric din spatele lor. Totusi de data asta am avut buna vointa si chiar am vrut sa petrecem o zi intreaga dar n-am reusit mai mult de cateva ore. De ce? Din cauza aglomeratiei, a poluarii fonice si a noxelor de la masini.

Am mers in Dumbrovnik din Trsteno cu autobuzul pentru ca-i mult mai comod decat sa te umpli de nervi ca nu gasesti parcare, si atunci cand o gasesti, platesti o gramada de bani.

Ajunsi la fata locului, am mers pe jos, din statia de autobuz, o jumatate de ora pana in orasul vechi, unde iar m-a izbit turma de turisti, mai sa ma dea jos nu alta. Cred ca intrasem deja intr-o oarecare obisnuinta. Chiar ma gandeam daca sa mai intram sau nu.

Orasul vechi este locul perfect pentru pasionatii de fotografie, chiar si pozele mele parca au iesit mai colorate, desi eu nu le am cu fotografiatul. Ce sa zic, taverne, buticuri, cafenele, restaurante, esti asaltat la tot pasul de cei care vor sa-ti vanda o excursie, preturile sunt exorbitante peste tot.

Daca in mod normal pe o cafea plateam 10 kuna aici era 22 de kuna. Daca n-am fi mers pe jos pana in centrul vechi si am fi luat un taxi ne-ar fi costat 10 Euro.

Mi-a placut ca in orasul vechi erau suficiente fantani si toti turistii calare pe ele, deci riscul de deshidratare era minim. 🙂

Am urcat scari, am mers pe stradute, dar noi tot dupa un loc unde sa facem baie in mare eram intr-o permanenta cautare. Si am gasit unul in afara orasului vechi, intr-un loc gen Tyulenovo cu aruncare de pe stanci.

Erau acolo stransi francezi, polonezi, americani, toti tineri si cu chef de viata. Dupa ce am facut o baie pe cinste ne-am reintors in barlogul nostru preferat Trsteno.

Dubrovnik – Merită Vizitat? Iată Părerea Mea Sinceră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.