5 Zile Cu Caiacul Prin Delta Dunarii

Daca vrei sa iesi cu adevarat din zona de confort, cateva zile cu caiacul prin salbaticia Deltei Dunarii, pe canale inguste, cu traversari de lacuri, facandu-ti loc printre o patura de nuferi sau cuiburi de pasari, cu dormit la cort, cu trezit dimineata si vaslit pana la apusul soarelui, cu tinut piept vantului si vaslitului in amonte, cu jocuri de lumini si umbre ce se reflecta in apele Deltei, cu tantari si tauni gata sa te atace, cu furnici si paianjeni, cu sacali si caprioare, cu pelicani, lebede si oracaieli de broaste, prin ape limpezi sau tulburi, printr-o vegetatie paradisiaca, o sa-ti ramana o amintire greu de egalat, unicat, fata de alte iesiri in natura.

De doi ani de zile ne tot facem planuri sa traim o experienta autentica in inima Deltei, iar acest lucru nu se poate infaptui decat daca te lasi purtat pe apele ei enigmatice, intortocheate, uneori involburate si cu toane.

Am incercat sa descoper Delta fie admirand-o de pe un vapor, vaporas, barca cu motor sau barca cu vasle. Dar cu nici una dintre toate acestea nu am reusit sa-i patrund in suflet, in colturile cele mai ascunse, intime si sa o admir din toate partile, din toate unghiurile, ca pe ceva greu de inteles, greu de imaginat.

O lume total diferita fata de cea cu care suntem obijnuiti, o lume a apelor, fermecatoare, la care omul a trebuit sa se adapteze cu greu, iar pentru oraseni un mediu vitreg si o continua provocare de acomodare.

Mergand pe principiul mentionat mai sus, de doi ani incoace pofteam la o tura cu caiacul prin Delta Dunarii, asa ca am ales sa participam si noi la una din turele organizate de Florin Petre.

Pe Florin l-am cunoscut la un schi in Bansko, prin intermediul altor prieteni in comun si spre norocul si bucuria noastra, de cativa ani, organizeaza  ture cu caiacul, iar in timpul liber mai participa si pe la maratoane montane, practica schi de tura, schi alpin, escalada si multe alte activitati outdoor.

Nu stiu de unde are atata energie! Dar cel mai important, Florin este pasionat de Delta si  kayaking. Turele lui sunt autentice, inedite si diferite. Tot timpul are o tura cu caiacul care sa te atraga, pentru ca de fiecare data schimba traseele si locurile pe care le viziteaza.

Turele se adreseaza in principal celor dornici de aventura, asa ca daca ai pretentii de stat la pensiune sau nu vrei sa te expui unor situatii care sa te scoata din zona ta de confort, mai bine te oritentezi catre un alt gen de vacanta.

Tura cu caiacul aleasa de noi, de aproximativ 106 km de dat la padele, s-a nimerit sa fie in luna iunie, cand toata Delta-i plina de nuferi, pasari, insecte si vegetatie. Adica-i plina de viata.

Au fost 5 zile cu de toate, si cu soare si cu vant, si cu putina adrenalina, si cu peripetii, si cu oboseala acumulata, si cu rasete, veselie, glume, si cu piscaturi de tantari sau alte insecte, si cu un sacal fugarind o caprioara, cu mancare traditionala sau de la primus, cu pescuit peste sau conserva, cu scaldat in Dunare si cate si mai cate.

O tura cu 14 participanti din care 8 doamne/domnisoare si 6 barbati curajosi. Cred ca, tura cu cele mai multe reprezentante ale sexului frumos, de pana acum, si sper ca nu singura care sa-i fi dat atata bataie de cap lui Florin.

5 Zile Cu Caiacul Prin Delta Dunarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.