Ca Bobocii Pe Schiuri

Participanti : Gabriela si Ionut

Proaspeti boboci, absolventi ai atelierului de schi de tura AMC din februarie 2014, am hotarat, cu mult entuziasm, sa continuam  aventura pe foci, intr-o permanenta explorare a muntilor nostrii si a propriei noastre existente.

Pentru inceput, ne-am procurat ceva echipament second hand (clapari + schiuri) de la Monteo, sursa noastra de echipament de schi alpin. Focile au fost singurele din dotare nou-noute, fiind achizionate  online, parte tehnica ce i-a revenit in totalitate lui Ionut. In felul acesta, ca incepatori, fara prea multe pretentii, am ajuns la un cost rezonabil de 510 lei/pers. : 260 lei (o pereche de foci) + 100 lei (o pereche de clapari) + 150 lei (o pereche de schiuri cu tot cu legaturi).

In timp, daca o sa ne tinem de treaba, o sa schimbam, incet, incet, actualul achipament, cu unul mai performant. Dar pana atunci, mai avem multe de invatat.

In conditiile date, ne-am facut aparitia, cu noul si primul nostru echipament de schiuri de tura, la Sinaia -Cota 1400 pe  data de 14 decembrie 2014.

Vremea a fost senina pe tot parcursul zilei. Gandul de stat la plaja s-a infiripat rapid. Ne-am invrednicit sa urcam, totusi, pana la Cota 2000. Ritmul a fost unul, mai mult decat lejer, de relaxare si savurat privelisti. O plimbare pe gustul amandorura.

Ajunsi la Cota 2000 am coborat in Valea Dorului, am iesit putin „off piste”, am mai exersat una alta, ne-am dat emotii unul celuilalt, apoi am urcat si iar coborat pana s-a lasat seara.

O zi pe munte, pe schiuri, cu o zapada de un alb imaculat, un apus demential, nu face altceva decat sa te invioreze pentru o saptamana intreaga si sa nu regreti nici o clipa o investitie in schiuri de tura.

Ca Bobocii Pe Schiuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.